divendres, 30 de novembre del 2012

Ens han germinat llenties!


El divendres de la setmana passada vam  posar una safata amb aigua amb llenties.
Els dilluns, quan vam arribar,  vam veure que a les llenties els hi havien sortit arrels. Llavors, les vam posar en un pot amb cotó fred, i ara han crescut les arrels  i van creixent més fortes i sanes.

Tenim ganes de descobrir què passarà!

Gotagotam

El dilluns dia 26 de novembre van venir a fer-nos una xerrada sobre el cicle natural i urbà de l`aigua. Va ser molt interessant. 
Vam jugar amb lupes per veure que s’amagava sota uns adhesius, vam jugar a l’oca i, finalment ens van donar diplomes, un llibre d’activitats i un punt de llibre del personatge que més ens agradava. Ens ho vam passar molt bé!



divendres, 23 de novembre del 2012

Hem inaugurat “la capsa del futur”


Ahir 22 de novembre va venir a classe una estudiant col.laboradora de la universitat, que es deia Alba. Ens va portar una capsa del futur, que era per posar-hi dins objectes del present relacionats amb l’aigua. Amb aquella capsa faríem com els arquitectes que, abans de construir un edifici, enterren una pedra on dins hi ha una capseta metàl.lica amb tot de coses del present, que servirà perquè la gent del futur pugui saber com era el passat.
Dins la nostra capsa hi vam posar vàries coses. Per exemple una samarreta de cotó. L’Alba ens va explicar que per fer una samarreta de cotó necessitem 2.500 litres d’aigua, ja que el cotó ve d’una planta i perquè la planta sobrevisqui, i per després poder fabricar la samarreta, necessita tots aquests litres d’aigua, ….
Va ser molt interessant.
(notícia escrita per la Irene)

Treballem i aprenem a jugar escacs

Els nens i nenes de 4t hem començat a fer escacs amb el Pep, que en sap molt. Ja ens ha ensenyat el moviment de cada peça i quines són les jugades prohibides. Ens agrada molt perquè és molt interessant.
(notícia escrita pel Matías, la Irene i el Bruno)




Mengem fruita a l’escola


Aquesta setmana de novembre hem començat a menjar fruita per les tardes a l’escola. Aquesta setmana en concret vam menjar-ne dilluns, dimarts i dimecres. Ens va molt bé, però a vegades no ens agrada massa. Ens costa una mica menjar-la però tot i així, fem un esforç i ens la mengem.
(notícia escrita pel Bruno)

Per Santa Cecília hem après una pila de coses de les flautes

El dilluns 19 de novembre va venir una dona que era experta en flautes que es deia Glòria. Ens va ensenyar vuit flautes diferents, cada una tenia un so més agut o més greu. Era una família de vuit flautes, i cada flauta tenia un nom. Ens va sorprendre molt veure “la flauta Avi”, que feia quasi 2 metres d’alçada. Després ens va ensenyar una flauta que es deia Excilent, que ens va fer molta gràcia perquè era tan petita que es podia ficar dins una butxaca. Ens ho vam passar molt bé celebrant la festa de Santa Cecília d’aquesta manera. 
(notícia escrita pel Matías, la Irene i el Bruno)

divendres, 16 de novembre del 2012

Hem plantat a l’hort

Estem treballant a l’hort. El Kim ens ha plantat un pi, tres enciams i una escarola. Cada dia anem a regar i cavem la terra per poder plantar. Mireu les fotos!

Els tallers

La gent de 3r i 4t hem començat a fer tallers de mates i de llengua.
De matemàtiques fem un taller de problemes, un de lògica, un de simetria i un de lògica.  De llengua fem un taller de còmic, un de jocs lingüístics, un de teatre i un de poesia. 
És molt “xulo” i ens ho estem passant molt bé.
Mireu les fotos són molt boniques!

Anem a la Mar Bella

El dimarts  passat vam anar al poliesportiu de la Mar Bella a jugar a handbol.
Vam fer diverses activitats com ara: fer un partit, pujar-te a un inflable i marcar, fer deu passades i marcar a porteria...
Ens ho vam passar molt bé.   
Mireu les fotos!



divendres, 9 de novembre del 2012

Inventem sopes de lletres al voltant de la tardor:


El darrer dia d’octubre la mestra ens va proposar inventar-nos sopes de lletres en que sortissin noms relacionats amb la tardor i amb la festa de la Castanyada. Ens va agradar molt la idea.
Aquí teniu una mostra de les nostres sopes de lletres:



Observem alguns fòssils, una part d’un rusc i una fulla


Alguns nens i nenes han portat fòssils a classe i aquests dies els hem pogut observar amb calma amb l’ajuda d’una lupa. La majoria de fòssils que hem vist tenen la forma i el traç d’una petxina.
A més, l’Hugo un dia ens va portar una part d’un rusc, vam poder observar-la també i vam veure de quin material està fet el niu de les abelles i quina és la forma de les cel.les. Una cosa molt divertida (però una mica arriscada) que vam fer va ser agafar una abella i apropar-la al rusc. La nostra sorpresa va ser veure que s’hi quedava enganxada!
També l’altre dia la Diana ens va portar una fulla petita del pati, com aquesta: 

I ens va demanar que la miréssim bé i penséssim què li havia passat a la fulla. Probablement la fulla no sempre ha estat així, en caure de l’arbre es devia assecar al terra i alguns petits organismes s’han anat alimentant d’ella. D’aquesta manera la fulla s’ha anat descomposant i per això l’hem trobat així.






Hem fet un dibuix de la nostra sabata


Això de dibuixar les coses reals tal i com les veiem sembla fàcil, però és una mica difícil, perquè a vegades dibuixem el que el cap s’imagina, no el que els ulls veuen, i a vegades ens costa mantenir bé les mides de cada element.
Per això de tant en tant fem algun exercici. Un dia a plàstica la mestra ens va demanar que ens traguéssim la sabata i la dibuixéssim tal com la veiem des de de dalt. Quan vam acabar, vam poder pintar el dibuix amb aquarel.les i després resseguir les línies amb un retolador negre permanent.
Fixeu-vos com treballem:



I fixeu-vos quins dibuixos ens han sortit:

Som la classe del futur


Ja fa dies que vam decidir el nom del nostre grup,el que passa és que encara no havíem pogut publicar la notícia al bloc. Ens diem “la classe del futur”, i aquest curs farem una recerca de què passarà en el futur.
Així d’entrada ja hem fet algunes hipòtesis del que creiem que pot passar. I fixeu-vos quines coses ens hem imaginat:

També hem fet alguns dibuixos, com aquests:





I mirem si ens ho creiem que som la classe del futur, que un dia la Maria va escriure la data així:

Ja han començat a viatjar les maletes!


A classe tenim dues maletes plenes de llibres. Una és plena de còmics diversos, i l’altra és plena de llibres de tota mena: n'hi ha de cuina, n'hi ha de poesia, n'hi ha en anglès,…
Les maletes viatgen. Diem que viatgen perquè cada setmana un nen o nena de la classe se la pot endur a casa i pot fullejar i llegir els llibres, pot compartir-los amb la família, pot mirar de dur a terme una de les receptes que li proposa el llibre de cuina,… I en acabat, en finalitzar la setmana, l’ha de tornar a l’escola perquè un altre nen o nena se la pugui endur també.
A quart ja han començat el viatge i ens fa molta il·lusió!