divendres, 23 de març del 2012

Les curses d'orientació

El dia 13 de març la classe de 3r vam anar a l’Anella Olímpica a fer les Curses d’Orientació. Jo estava en el grup de la Leonor i en Bruno. Havien de trobar el mapa de l’Anella i ficar un xip en un botó on controlaven que havies trobat aquella pista. Una nena casi es va perdre per uns jardinets que hi havia al costat de L’ Estadi Olímpic. Encara no sabem com vam quedar però ens ho vam passar molt bé. A mi m’agradaria que guanyés la nostra escola!
*Text escrirt per Maria Moreno
 

Anem a l'Auditori

El dia 20 de març els nens i nenes de 3r i 4t vam fer una sortida a l’Auditori per escoltar “Músiques d’arbre”. Durant l’audició els músics van cantar cançons de diverses festes que celebrem durant l’any. Tocaven instruments antics. A l’escenari hi havia un arbre de cartró una mica gran. Finalment van fer veure que el cremaven quan es va tractar el tema de la festa de Sant Joan. Vam gaudir molt.
*Text escrit per la Carla P, el Yaidel i l’Héctor.


 






El dia 20 de març vam anar a l’ Auditori, van cantar moltes cançons i amb molts instruments com l’acordió cromàtic, el flabiol,el duduk,...Alguns instruments no els coneixíem. Vam gaudir molt de l’obra i desprès vam tornar a la nostra escola.

* Text escrit per Ariadna i  Maria Moreno



divendres, 9 de març del 2012

Treballem amb el compostatge


Amb l’Esther, la nostra monitora de menjador, hem començat a treballar el compostatge. Dins el menjador hi ha un contenidor per llençar-hi les restes de menjar, com la pell de la fruita, i cada dia en tenim més.
Tots els divendres un grupet de cinc o sis nens/es van a fer el compostatge. Això consisteix en agafar les restes de fruita, tallar-la en trossos petits i quan està tot tallar, posar-hi dins la compostera.
Tot aquest procés ajuda a fer adob que després va bé per les plantes, perquè amb la terra de l’adob creixen millor. Nosaltres som la classe de la roureda i també estem cuidant un roure. Esperem que creixi molt!!!!
*Text escrit per la Carla P. i l’Héctor.

A 4t construïm cadires amb fang

 Un dia a plàstica vam haver de construir cadires amb fang. La Mar, la nostra mestra ens va tallar un tros de fang per cada u i vam començar a fer les cadires. Nosaltres vam començar a fer la cadira pel respatller, després vam fer el seient i finalment les quatre potes. La nostra tutora, la Diana, mentrestant escrivia en un full el nostre nom per després posar-hi la nostra cadira a assecar. Finalment, en acabar la feina, ens vam rentar les mans i vam netejar la taula. Va ser difícil, però molt xulo.
*Text escrit per la Claudia P.




A conversa en anglès els de quart fem entrevistes


A mitjans del mes de febrer els nens i nenes de quart vam fer un treball en anglès sobre com fer entrevistes. Vam decidir fer entrevistes a famosos, com per exemple: Messi, Pedro, Limfao,...
Aquestes entrevistes les hem interpretat i enregistrat a l’aula de racons d’anglès per ensenyar a les nostres famílies un exercici pràctic en anglès. Aquestes activitats escolars són molt divertides i participatives.
*Text escrit pel Mario.

A 4t fem un taller d’esmorzar saludable:


La setmana passada vam fer un taller d’esmorzar a la classe de quart, que consistia en preparar un bon menjar complet amb: llet, cereals i fruita.
La Diana, la nostra professora, ens va demanar que en grups petits preparéssim com seria un bon esmorzar i penséssim quines quantitats hauríem de menjar de cada cosa. Amb els ingredients que havíem portat, cada grup va organitzar el seu esmorzar. Havíem d’escollir poca cosa perquè si no després ens atiparíem massa. Després, quan vam acabar de fer el treball, la Diana va fer fotos de l’esmorzar i va revisar la feina i ens va dir de quina manera podíem millorar-lo. Ens va dir a tots que faltava una cosa molt important, que era l’aigua. I el que més li va agradar va ser com havíem fet la presentació dels diferents plats.
Quan vam acabar la classe la Diana ens va deixar menjar l’esmorzar que havíem preparat. Tots ens vam alegrar molt de fer-ho així perquè vam aprendre com és un bon esmorzar.


*Text compost per fragments d’escrits de la Naomi i la Nerea (4t)

A 3r i 4t escrivim contes sobre la crisi i maneres de superar-la


El mes de febrer vam rebre la notícia que havíem d’escriure un conte sobre la crisi i maneres de superar-la. Abans de fer el conte, vam preguntar a les nostres famílies què en sabien i què en pensaven. A classe vam parlar entre tots del que era la crisi, després vam pensar en idees per fer el conte. Al començament ens va costar molt escriure’l, però al final tothom va trobar una idea.
*Text escrit per l’Alba G.

EL MOLÍ D’EN RATA

El dia 6 de març vam anar al Molí d'en Rata. Aquí podeu llegir les impressions i veures algunes fotos i dibuixos que hem fet. 

Ahir el dia 6 de març vam anar al Molí d’en Rata situat a Ripollet. Primer ens van ensenyar la vida dels pagesos,més tard ens van ensenyar un molí per dins i per fora. Un nen va preguntar si encara funcionava ,però la mestre no va dir res. Ens va ensenyar un vídeo de com era el funcionament del molí i sense adonar-nos va començar a funcionar de veritat. Després de esmorcar vam anar a fer el pa,de formes , es podien fer trenes,croissants,cors...També ens van deixar fer la massa. Ens ho vam passar molt bé!!!
Irene Asensio

 El Molí d’en Rata em va semblar molt interessant!. Ens van ensenyar moltes classes de molins com el molí de sang el molí de sang humana i el molí de sang animal. A mi em va semblar espectacular però no se si als meus companys els i va agradar.
Pol Aragon


Ahir vam anar al Molí d’en Rata, vam aprendre com es fa el pa, hem fet la nostre pròpia massa de pa i li vam donar la forma.

Ens van ensenyar com molien el cafè en grà. Ens vam divertir molt! També ens van ensenyar la funció del molí!


Julian Guerrini


Els nens i nenes de 3r i 4t vam anar al Molí d’en Rata. Vam veure com funcionava el molí i com era. Vam veure que no era com un molí de vent i que tenia moltes peces diferents. Vam veure com era la cuina també i quins aliments menjaven fa més de cent anys. Vam aprendre a fer pa i a fer formes amb la massa del pa. La massa estava molt enganxosa.
Marina C.

Eldia 6 de març vam anar al Molí d’en Rata, a Ripollet. El primer que vam fer va ser anar al molí i de seguida ens van presentar el Fran i la Lucía, que eren els nostres monitors. Després vam anar a la sala on es molia el blat. La Lucía ens va explicar de qui havia estat el molí i com es va reconstruir per convertir-la en museu.
Després vam anar amb el Fran a la cuina i ens explicar que la gent antigament no tenia llum ni electricitat, i que per veure-s’hi utilitzaven oli cremat que feia flama. Després vam pujar a una sala i el Fran ens va explicar com es feia la farina i quin tipus de coses es feien amb la farina.
A continuació vam anar a un menjador amb els dos monitors i ens van explicar com s’havien de barrejar els ingredients per fer pa. En acabat les dues classes vam fer pa tots plegats i ens el vam endur a casa.
Queralt A.

El passat dimarts 6 de març vam anar al “Molí d’en Rata”. Era un antic molí on hi havia treballat un senyor a qui li deien Rata perquè s’assemblava físicament a una rata. El senyor treballava i vivia al molí, que tenia una part amb una habitació i una cuina.
Antigament no feien servir l’electricitat, feien servir espelmes. Tampoc antigament compraven la majoria de menjar, si no que la gent tenia hort i camps i d’allà el treia.
Després de la visita, vam anar a fer un taller amb aigua, sal, farina i llevat. I sabeu què vam fer amb tots aquests ingredients? Doncs vam fer un panet.
Ens ho vam passar molt bé al Molí d’en Rata!
Aida

EINES QUE UTILITZEN AL NOSTRE HORT

Som la classe de 3r, com ja sabeu aquest any hem començat el projecte de l’hort.
A partir d’ara fem servir aquestes eines: Compostador, paletins, escombra metàl·lica, rastell, rasclet, aixada, aixadell, regadora, safata, tisores de podar, tutors,  airejadors i guants.
I els materials seran aquests: Terra, llavors cebes, torba, fulles seques de magnòlia, fulles seques de plataner, pelades de patates i fulles d’enciam.

Maria Moreno Millan

L'hort

Dijous 23 de febrer  de 2012, la classe dels castanyers, per fi, vam començar a conrear el nostre hort. Definitivament ho hem fet al pati tranquil. Soc en Mauro, dijous 23 de febrer vam començar a plantar La Maria Moraño, en Marc i jo; hem plantat espígol,romaní i Maria Lluïsa!!! Com a eines hem utilitzat una pala, un rastell,  una màquina per fer forats i una regadora. Primer hem fet un forat bastant profund, després amb la pala hem tret la planta del test i la hem posat al forat, i després al seu voltant hem posat una mica d’aigua. Hem tingut l’ajuda de la professora Mª Carmen. Ens ha agradat molt!!! Volem tornar la propera setmana al nostre hort!

Mauro Espejo,  Maria Moraño,  Marc Garcia

L’HORT: SOL•LICITUD DE PLANTES A L’AJUNTAMENT DE BARCELONA

La Classe de tercer de primària de l’ Escola Els Pins hem fet una sol·licitud  de plantes pel nostre hort a l’Ajuntament de Barcelona i ens han donat aquestes:
-        5 d’ Espernallac
-        10 d’Espígol
-        5 de Farigola
-        10 de Maria Lluïsa
-        5 de Romaní
En total ens han donat 35 plantes! Ja tenim plantes, ja tenim l’hort, ja comencen a conrear! Però primer hem acabat de preparar la terra. Ens ha sortit molt bé!!

Helena Ribera

L'HORT: EL PLÀNOL

Dijous 16 de febrer vam baixar al pati tranquil i vam mesurar el nostre hort amb l’ajuda de la professora Mª Carmen i la professora Sara i vam fer per fi el plànol! Ha quedat molt bufó! Hem lluitat molt i finalment tenim el nostre hort al pati tranquil!

Maria Moraño