divendres, 9 de març del 2012

EL MOLÍ D’EN RATA

El dia 6 de març vam anar al Molí d'en Rata. Aquí podeu llegir les impressions i veures algunes fotos i dibuixos que hem fet. 

Ahir el dia 6 de març vam anar al Molí d’en Rata situat a Ripollet. Primer ens van ensenyar la vida dels pagesos,més tard ens van ensenyar un molí per dins i per fora. Un nen va preguntar si encara funcionava ,però la mestre no va dir res. Ens va ensenyar un vídeo de com era el funcionament del molí i sense adonar-nos va començar a funcionar de veritat. Després de esmorcar vam anar a fer el pa,de formes , es podien fer trenes,croissants,cors...També ens van deixar fer la massa. Ens ho vam passar molt bé!!!
Irene Asensio

 El Molí d’en Rata em va semblar molt interessant!. Ens van ensenyar moltes classes de molins com el molí de sang el molí de sang humana i el molí de sang animal. A mi em va semblar espectacular però no se si als meus companys els i va agradar.
Pol Aragon


Ahir vam anar al Molí d’en Rata, vam aprendre com es fa el pa, hem fet la nostre pròpia massa de pa i li vam donar la forma.

Ens van ensenyar com molien el cafè en grà. Ens vam divertir molt! També ens van ensenyar la funció del molí!


Julian Guerrini


Els nens i nenes de 3r i 4t vam anar al Molí d’en Rata. Vam veure com funcionava el molí i com era. Vam veure que no era com un molí de vent i que tenia moltes peces diferents. Vam veure com era la cuina també i quins aliments menjaven fa més de cent anys. Vam aprendre a fer pa i a fer formes amb la massa del pa. La massa estava molt enganxosa.
Marina C.

Eldia 6 de març vam anar al Molí d’en Rata, a Ripollet. El primer que vam fer va ser anar al molí i de seguida ens van presentar el Fran i la Lucía, que eren els nostres monitors. Després vam anar a la sala on es molia el blat. La Lucía ens va explicar de qui havia estat el molí i com es va reconstruir per convertir-la en museu.
Després vam anar amb el Fran a la cuina i ens explicar que la gent antigament no tenia llum ni electricitat, i que per veure-s’hi utilitzaven oli cremat que feia flama. Després vam pujar a una sala i el Fran ens va explicar com es feia la farina i quin tipus de coses es feien amb la farina.
A continuació vam anar a un menjador amb els dos monitors i ens van explicar com s’havien de barrejar els ingredients per fer pa. En acabat les dues classes vam fer pa tots plegats i ens el vam endur a casa.
Queralt A.

El passat dimarts 6 de març vam anar al “Molí d’en Rata”. Era un antic molí on hi havia treballat un senyor a qui li deien Rata perquè s’assemblava físicament a una rata. El senyor treballava i vivia al molí, que tenia una part amb una habitació i una cuina.
Antigament no feien servir l’electricitat, feien servir espelmes. Tampoc antigament compraven la majoria de menjar, si no que la gent tenia hort i camps i d’allà el treia.
Després de la visita, vam anar a fer un taller amb aigua, sal, farina i llevat. I sabeu què vam fer amb tots aquests ingredients? Doncs vam fer un panet.
Ens ho vam passar molt bé al Molí d’en Rata!
Aida

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada