divendres, 27 de gener del 2012

Fem Compostatge
A quart hem començat a treballar amb el compostatge:
Els divendres els nens i nenes de quart, a l'hora del menjador, fem compostatge amb l'Esther, que és la nostra monitora. Ara al menjador hi ha un cubell per llençar la pell de fruita, i cada dia en tenim més.
Tots els divendres un grupet de cinc o sis persones anem amb l'Esther i treballem amb el compostatge: agafem les restes de pell de fruita i tallem les restes de fruita en trossos petits. Quan està tot petit, ho posem dins la compostera. També una de les coses que fem és arrencar les males herbes.
Tot aquest procés ajuda les plantes, perquè amb el compost final que tindrem farà que creixin millor. Nosaltres, com que som la classe de la roureda, també estem cuidant un petit roure que tenim al pati. Esperem que creixi molt!!!
* Text construït a partir dels fragments dels texts de l'Héctor, la Carla P. i la Nerea.

 Aprenem a jugar a escacs
A quart hem començat a treballar amb els escacs:
El dilluns 23 de gener va venir el Pep a l'escola. El Pep és un senyor que sap moltes coses sobre els escacs i va venir a ensenyar-nos-en una mica. Durant una setmana ha estat a classe cada dia durant una hora.
El dilluns ens va explicar com és el taulell i com són les caselles, quantes caselles té el taulell, quantes diagonals,... El dimarts ens va explicar com es mou una torre. El dimecres ens va explicar com es mou l'alfil, que clar, tots els de la classe vam aixecar les mans perquè ho sabíem. El dijous ens va explicar com es mou la reina o la dama, també el peó i el cavall.  També vam aprendre com es mata amb el peó, amb la torre, ... amb cada una de les peces.
Això d'aprendre com es juga a escacs és molt divertit!!!
* Text construït a partir dels fragments dels texts de la Claudia i de la Maria L.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada